Українські релігієзнавці запрошуються до участі у філософських читаннях пам’яті Івана Бойченка21 жовтня 2016 року у Києві відбудуться філософські читання пам’яті Івана Бойченка “Людина. Історія. Освіта". Також оголошено конкурс наукових статей на тематику філософської спадщини Івана Бойченка, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Організатори події -- Київський національний університет імені Тараса Шевченка (філософський факультет), Інститут філософії ім.Г.С.Сковороди НАН України, Центр гуманітарної освіти НАН України, Інститут вищої освіти НАПН України

Тематика конференції включає такі основні напрямки:

1. Філософія освіти і філософська освіта.
2. Історія як процес навчання.
3. Освітні стратегії: пайдейя, гуманізм, трансгуманізм.
4. Освіта та виховання: знання, цінності, функції.
5. Філософія і академічна освіта.
6. Освітня комунікація: шляхи до полілогу.

Для включення в програму читань необхідно до 30 вересня 2016 р. надіслати заявку на адресу mykhai@ukr.net   

За результатами конференції статті на основі кращих доповідей планується видати у журналі «Філософія освіти», фаховому з філософських наук (вимоги до статей розміщені на сайті журналу), що друкується коштом організаторів.

Нагадаємо, що Іван Васильович Бойченко (1948 - 2007) -- український учений, педагог, фахівець у галузі філософії історії та методології науки. Зокрема в коло його наукових інтересів входили історія філософії, філософія релігії, філософія міфології.

Фото Facebook

Теги: