В смт. Кринички Дніпропетровської області єпископ УПЦ КП Симеон освятив хрест на місці будівництва Свято-Покровського храму. А в Очакові на Миколаївщині громада УПЦ КП отримала приміщення для звершення богослужінь, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

15 липня керуючий Дніпропетровською єпархією єпископ Симеон освятив хрест на місці будівництва Свято-Покровського храму смт. Кринички.

Єпископ Симеон подякував голові Криничанської районної державної адміністрації Олегу Гапічу, селищному голові Ігору Лісовому та меценату району депутату Дніпропетровської обласної ради Сергію Кисілю за сприяння у виділенні місця під майбутній храм.

Після цього архіпастир звершив заупокійну літію біля пам’ятника загиблим воїнам АТО, а також відвідав Алею пам’яті воїнів АТО у м. Кринички.

17 липня митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир, ієрарх УПЦ КП, очолив літургію в селі Іванівка Очаківського району.

Владиці співслужили клірик кафедрального собору м. Миколаєва протоієрей Іван Левицький, настоятель храму села Козирка ієрей Олег Бараняк та настоятель храму села Іванівка ієрей Михайло Грибович.

Під час літургії багато дітей та дорослих приступили до святого Причастя.

На Дніпропетровщині та Миколаївщині з’являються нові храми УПЦ КППо завершенні літургії митрополит Володимир разом з духовенством відвідали місто Очаків. Тут багато років вже зареєстрована релігійна громада Київського Патріархату. Також було прикладенно багато зусиль для виділення землі під будівництво храму. Але лишень цього року членам релігійної громади було надано приміщення для звершення богослужінь.

Митрополит Володимир разом з духовенством звершив водоосвятний молебень та окропив освяченою водою приміщення тимчасового храму на честь святої рівноапостольної княгині Ольги.

З вітальним словом до всіх звернувся заступник голови Очаківської райдержадміністрації С. П. Стовманенко та староста Очаківської парафії А. П. Лучка. Отець Михайло, дякуючи всім, хто взяв участь в підготовці та відкритті храму, запросив на першу урочисту літургію в день пам’яті святої княгині Ольги, яка відбудеться 24 липня.

Теги: