УГКЦ підготувала серію радіопередач для осіб із посттравматичним стресовим розладомВиконуючи постанову 67 сесії Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного архієпископства УГКЦ, який відбувся у Львові 29-30 квітня 2015 року, щодо необхідності розробити посібник «Аптечка невідкладної духовно-психологічної допомоги» для осіб, постраждалих від посттравматичного стресового розладу, Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я підготувала серію радіопередач, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Ці програми стосуються основних проблем, які виникають в емоційній сфері та духовному житті військовиків. Радіолекції провадять провідні експерти в цій галузі: о. Олег Рохман, психологи Ірина Вишенська та Галина Циганенко. Прослухати радіопрограми можна на «Живе радіо. Воскресіння».

Як розповів о. Руслан П’яста, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ, у радіопрограмах ідеться про особисті переживання і духовні виклики військовослужбовців: «Ці двадцять радіопередач розкривають зміст переживань, як військовослужбовців, так і членів їхніх родин та парафіяльної спільноти, яка може їм допомогти».

Також члени Комісії  працюють над книжками, які були б корисними військовослужбовцям, їхнім рідним та священикам. Зокрема, завершується робота над одним із видань, адресованим тим, хто перебуває в зоні АТО, та демобілізованим. Крім цього, триває підготовка книжки для членів родин військовослужбовців. «Люди не мають достатньої інформації про те, чому військовослужбовці часом дивно і незвично поводяться.

Теги: