Прикарпатський священик відроджує футбол у рідному селіСвященик УГКЦ о. Михайло Луців з Рожнятівщини Івано-Франківської області поєднує службу в церкві й роботу на благо місцевого футболу, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Sport.ugcc.ua.

Священик є одним з очільників ФК «Перегінське», володаря кубка і срібного призера чемпіонату Івано-Франківщини, плюс опікується командою села його дитинства – Вільхівки.

Серед багатьох місцевих футбольних веб-сайтів місцеві спостерігачі виокремлюють Рожнятівський «Футбол Рожнятівщини», який також редагує о. Михайло Луців.

"... Впритул долучитися до цієї справи довелося після того, як нашому чемпіонові району, ФК “Небилову”, не дозволили грати в Кубку чемпіонів через те, що наш район не був унесений до ЄІБД. Щоб усе це з’ясувати, поїхав до обласної федерації, де познайомився з її керівництвом, а також із відповідальним за базу Іллею Фреїком. Він надав мені доступ перегляду даних гравців. Та й ще на початку 2013 року я неодноразово наголошував, що нашому району треба переходити на реєстрацію. Ось і почав цим займатися. Разом з Іллею Михайловичем ми зареєстрували гравців, я також, у свою чергу, почав друкувати картки футболіста кожному гравцеві, який виступав у чемпіонаті району. Того року в перший реєстраційний період зробив таких паспортів більше 700", -- каже о. Михайло про свій сайт.

На сайті він започаткував рубрику “Трансфери онлайн” і в режимі свіжої інформації одразу висвітлював переходи, з чим могли ознайомитися вболівальники. В такі періоди, а також у неділі під час матчів відвідуваність сайту сягала 3000 переглядів за день. 

Теги: