29 серпня новостворена громадська організація «Військові капелани Волині» провела святкове зібрання. Перед цим у кафедральному соборі Святої Трійці митрополит Луцький і Волинський Михаїл, ієрарх УПЦ КП, очолив молебень і освятив її прапор, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Архіпастир зазначив, що війна на Сході проявила ще один напрямок діяльності священослужителів, яких називають військові капелани, – духовна опіка. Вони мають духовно підтримати не лише військових, але й мирне населення, яке постраждало під час війни. Спілка поєднує в собі тих, хто служить з тими, хто відслужив, аби кординувати дії для допомоги армії.

Під час засідання капеланів в актовому залі Волинської православної богословської академії УПЦ КП виступив голова спілки протоієрей Михайло Бучак, окресливши напрями діяльності. Заступник голови протоієрей Ігор Бігун зачитав основні положення статуту громадської організації.

Було вручено її посвідчення. Зокрема, єпархіальний архієрей одержав посвідчення почесного голови «Військових капеланів Волині». Церковними нагородами відзначили капеланів протоієреїв Юрія Здебського, Андрія Мовчанюка та Івана Гуреєва.

В урочистості взяли участь представники громадськості і військові священики, зокрема, з Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Теги: