УГКЦ прямує до створення в Києві приватної католицької школи загальноосвітнього рівняГлава Української Греко-Католицької Церкви зазначає, що його Церква Майже десять років працює над тим, аби в Києві відкрити католицьку школу загальноосвітнього рівня. Тому я закликаю до співпраці всіх тих, хто хоче, аби така школа постала у столиці, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.


«Насамперед нам потрібно знайти місце, де б відкрити цю школу. Уже є навіть асоціація батьків, які бажають, щоб у Києві існував такий заклад. До цієї школи можуть ходити всі без винятку діти, незалежно від їхньої національності чи віросповідання», – поділився Верховний архієпископ Святослав.

Як успішний приклад приватної католицької школи загальноосвітнього рівня в Україні наводиться школа імені Святого Василія в Івано-Франківську, яку заснувала Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ. За останні роки вона набула такої популярності, що цього року претендувало двоє дітей на одне місце.

«Але сьогодні ще постає питання про "виживання" такої школи. Адже законодавчо ще не визнано, що державні кошти йдуть за дитиною і батьки, котрі сплачують податки, мають право самі вибирати, в якій школі навчатиметься їхня дитина. Тому поки що приватні католицькі школи для того, аби дати якісну освіту, потребують допомоги батьків. Сподіваємося, що новий закон про освіту вирішить це», – зауважив Святослав.

Говорячи про те, чим відрізняється католицька школа від звичайної, глава Церкви відзначив, що католицька школа пропонує високий стандарт європейського рівня. І це є школа, яка дає можливість сформувати і розвинути інтегральну особистість учня.

Теги: