В Житомирі мешканці скаржаться на будівництво церкви баптистів біля школиНа території житомирської школи № 26 за адресою просп. Миру, 59 на Богунії будують церкву, місцеві жителі проти такого сусідства, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Житомир.info.

«На території школи № 26, м. Житомир (р-н Богуния), баптисти будують церкву, площа приблизно 200 кв. м. Громадяни та місцеві жителі стурбовані таким розташуванням споруди, будуть добиватися всіма методами демонтажу цього об’єкту (через депутатів, за допомогою громадських організацій та засобів масової інформації). Прохання допомогти», - пишуть мешканці в електронному листі виданню.

У коментарі Житомир.info директор ЗОШ №26 м. Житомира Ірина Янчук розповіла, що жодного відношення ні до вказаної території, ні до будівництва школа не має.

«Насправді це територія приватного закладу «Європейський університет». Наскільки я знаю, вони продали частину свого приміщення, і ми як школа до цього не маємо жодного відношення. Єдине, що вони (стикаються) з нами стіною: була стіна Європейського університету, і там приміщення недобудоване, а тепер вони добудовують. Колись мала добудовуватися 26 школа, але з 90-х років роботи припинилися. Потім Європейський університет викупив це недобудоване приміщення. А зараз вони частину цього приміщення продали комусь. Ця територія нам не належить. Це не територія школи і не приміщення школи», - розповіла директор.

Теги: