Священика УГКЦ нагородили золотим гербом міста Львова16 вересня у Львові під час урочистої церемонії нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Найкраща книга форуму – 2016», в рамках 23-го Форуму видавців, міський голова Андрій Садовий нагородив Золотим гербом міста Львова о. Андрія Зелінського, за книжку «На ріках вавилонських. Кілька думок про повернення», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Церемонія відбулася у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Андрій Зелінський – священик УГКЦ, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», військовий  капелан, богослов, політолог, науковець і громадський діяч.

У своїй книжці «На ріках вавилонський» автор говорить про досвід самотності, який є «землею вигнання у світі людини».  Зелінський каже: «Самотність ранить, інколи навіть війною. Нині усяк, хто живе життям нашої країни, зазнає її ран, її смертей і перемог, часто також почувається самотнім у цьому досвіді. Як повернутися у додому? Зустріч із собою справжнім, зустріч із братом у ближньому, зустріч із Богом несподіваним – стежина вороття із землі вигнання у двори нового Єрусалиму, з пустелі людської самотності в затишок втраченого Едему, з минулого в майбутнє…»

«На ріках вавилонських» - вже друга книжка отця Андрія. Минулого року вийшла його книжка «Соняхи», присвячена його військовим побратимам, з якими він пліч-о-пліч стояв і стоїть на передовій у зоні АТО, а особливо тим, які поклали там своє життя.

16 вересня у Львові о 18.00 в Пороховій вежі у рамках Форуму видавців відбудеться презентація книжки «На ріках вавилонських». А 22 вересня відбудеться презентація в Києві в книгарні «Є» (вул. Лисенка,3, о 18.30)

Теги: