УГКЦ проведе у Києві круглий стіл щодо капеланства22 вересня о 14:00 у приміщення Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» (2 зала) Департамент зовнішніх зв’язків Української Греко-Католицької Церкви проводитиме круглий стіл «Церква у служінні: актуальні питання нормативно-правового забезпечення капеланської діяльності у військовій, пенітенціарній та медичній сферах», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Завданнями круглого столу є роз’яснення бачення ролі та місії Держави і Церкви в забезпеченні права на свободу віросповідання для всіх категорій людей в Україні, доведення до широкого кола громадськості напрацювань релігійної громадськості в питаннях нормативно-правового забезпечення капеланського служіння та збір пропозицій щодо налагодження ефективної взаємодії громадянського суспільства і державних інституцій задля врегулювання актуальних питань капеланської діяльності в Україні.

До участі в заході запрошені релігійні, громадські та державні діячі, провідні експерти, науковці, зокрема: Володимир (Черпак), єпископ УАПЦ, голова Ради у справах душпастирської опіки при Міноборони; о. Олекса Петрів, митрофорний протоієрей, канд. юр. наук, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні; о. Любомир Яворський, священик УГКЦ, секретар Ради у справах душпастирської опіки при Міноборони; пастор Рустам Фатуллаєв, голова Душпастирської ради при ДПтС України; протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі; о. Андрій Нагірняк, священик УГКЦ,  голова Громадської ради при МОЗ України з питань  співпраці з ВРЦіРО; о. Сергій Дмитрієв заступник голови Синодального відділу соціального служіння УПЦ КП та виконавчого секретаря Комісії соціального служіння ВРЦіРО; Ольга Богомолець, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я; Андрій Кожем’якін, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності; Віктор Єленський, народний депутат України, заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань державної політики у сфері свободи совісті та релігійних організацій Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності;  Павло Унгурян, народний депутат України, голова міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України»; Юрій Мірошниченко, народний депутат України; Руслан Коханчук, полковник, старший офіцер Відділу роботи з громадськими, релігійними організаціями та шефських зв`язків Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони України; Ігор Андрушко, начальник Управління соціально-виховної та психологічної роботи апарату; Олег Андрієнко, голова Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби; Сергій Здіорук, провідний науковий співробітник відділу гуманітарної безпеки НІСД; Леся Брацюнь, асистент кафедри паліативної та хоспісної медицини НМАПО імені П.Л. Шупика, керівник медичних програм Всеукраїнського благодійного фонду “Соборність”; Максим Васін, виконавчий директор ГО «Інститут релігійної свободи», тощо.

Адреса Укрінформу: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»). Телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05, 244-90-47. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

Теги: