Розписувач церков після служби в АТО відкрив виставку портретів "Побратими"Експозицію «Побратими» з портретів воїнів АТО розгорнуто у Львівському музеї історії релігії (площа Музейна, 1). Автор – Мирослав Стрипа, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на "День".


Як зазначають в анонсі до «Побратимів» наукові співробітники ЛМІР Руслана Бубряк та Олена Малюга, Мирослав народився у селі Гошів, що у Долинському районі Івано-Франківської області. Навчався у Болехівській художній школі, згодом – у Київській (імені Тараса Шевченка) і Дніпропетровському театрально-художньому коледжі. В його творчому доробку – пейзажі, портрети, натюрморти. Брав участь у виставках.

Особливим захопленням Стрипи стало настінне церковне малярство – розписував храм Положення риз Пресвятої Богородиці села Гузіїв Долинського району УПЦ КП, церкву Св. Миколая міста Кіцмань Чернівецької області УПЦ КП.

Події в Україні кардинально змінили життя художника – Стрипа отримав повістку. У 2015 – 2016 рр. служив у Станиці Луганській, боронив шахту «Бутовка-Донецька». У короткі хвилини перепочинку малював бойових побратимів, і ці олівцеві зарисовки, власне, і склали експозицію у Музеї історії релігії.

Окремі з портретів опрацьовані більше, інші виглядають як ескізи – виконані кількома лініями та незначним штрихуванням.

Теги: