На Тернопільщині обікрали священика на 272 000 грн, а на Чернігівщині в обкраданні храмів підозрюється син священика272 тисячі гривень та 17 найменувань ювелірних виробів 2 жовтня викрала невідома особа з будинку священика на Чортківщині в Тернопільській області. А у Чернігівській області викрили групу крадіїв, які обчищали вівтарі церков у різних селах. Одним з підозрюваних став син священика , повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Тernopilinfo.com і Мynizhyn.com.

Поліцейські розшукують зловмисника й просять відгукнутися можливих свідків злочину.

Зі слів священика, злодій проник до помешкання, коли він був у церкві, знявши дерев’яне вікно.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Слідство триває.

А у Чернігівській області викрили групу крадіїв, які обчищали вівтарі церков у різних селах. Одним з підозрюваних став син священика, пише Мynizhyn.com.

Викрили злодіїв випадково. Під час чергової крадіжки з храму їх застали "на гарячому" - вони так тікали, що залишили під церквою відкритий автомобіль з награбованим і барсеткою зі своїми документами, йдеться в сюжеті ТСН.

Із храму зникли срібні хрести, богослужбове Євангеліє, чаша для причастя та інші цінні предмети загальною вартістю в 100 тисяч гривень.
 
"Зайшов у вівтар — престол порожній, усе забрали", - розповів священик Микола Гуляк із храму в селі Горбове.
 
Настоятель був упевнений, що злодіїв знайдуть, бо "таке не минається безкарно". Але що це станеться наступного ж дня – не уявляв. Викрив банду отець Іван із сусіднього Анисова. Зловмисники залізли в його храм на світанку.

Одним з підозрюваних є син священика із села Ковчин, що у Куликівському районі Чернігівської області. Наразі триває встановлення причетності підозрюваних осіб до обкрадання храмів. Суд звільнив з під варти сина священика на час слідства.

Жителі села розходяться у думках, чи може ця молода людина буди церковним крадієм. Одна жінка каже, що син священика раніше витягнув 300 грн з кишені її сина, інша сільська пара каже, що родина священика живе дуже заможно, тому нема потреби красти.

В ці ж дні на Волині, у Любешівському районі, вночі зловмисники обікрали відразу дві церкви. У селі Залізниця зламали сейф Свято-Покровського храму й випотрошили усе до останньої копійки. Священик оцінив збитки у 100 тисяч гривень. Каже, то пожертви парафіян. А ось настоятель іншого пограбованого храму, святого Георгія у селі Березна Воля, збитки оцінив скромніше. Каже, зникли пожертви у розмірі всього 240 гривень. Правда, злодії прихопили із собою ще п’ять літрів церковного вина, пише Wz.lviv.ua.

Конфесійна приналежність фігурантів справ не повідомляється.

Теги: