Суд залишив під вартою мешканців Миколаєва, яких звинувачують у нападі на священикаУ с. Петрівка Миколаївського району Миколаївської області невідомі чоловіки, застосувавши фізичну силу та ніж, проникли до  житлового приміщення священика, викрали телевізор та заволоділи майном потерпілого на загальну суму більш ніж 100 тис. грн., повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Nikpravda.com.ua.

Після вчинення нападу зловмисники вивезли потерпілого на автомобілі до села Половинки, де залишили.

40-річний священик з Автокефальної Церкви 9 жовтня звернувся до Миколаївського відділення поліції Очаківського ВП ГУНП із заявою про пограбування.

13 жовтня правопорушників затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України, тобто у вчиненні розбійного нападу поєднаного з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та проникненням у житло.

Апеляційний суд Миколаївської області підтримав принципову позицію процесуального керівника та залишив без зміни ухвалу Миколаївського районного суду Миколаївської області, якою обрано виняткову міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою двом мешканцям міста Миколаєва, які скоїли розбійний напад на священнослужителя.

Суд апеляційної інстанції, заслухавши аргументи прокурора та захисника підозрюваних, відмовив стороні захисту у задоволенні апеляційного скарги щодо зміни запобіжного заходу  на більш м’який.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені особи з метою реалізації свого злочинного наміру, спрямованого на незаконне заволодіння чужого майна,  приїхали до місця проживання священнослужителя та, застосовуючи ніж для погрози життю, заволоділи належним потерпілому майном на загальну суму більш ніж 100 тис. грн.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, перевіряється причетність указаних осіб до можливого скоєння інших злочинів.

Теги: