Після вулиці «Капеланська» в Чернівцях може з'явитися парк РеформаціїПарк «Жовтневий» у Чернівцях можуть перейменувати в парк Реформації. Електронна петиція щодо перейменування Жовтневий парку в парк Реформації набрала необхідних 250 підписів, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

"Продовжуючи справу декомунізації, прошу розглянути пропозицію перейменувати парк Жовтневий на парк Реформації. В 2017 році Україна відзначатиме 500-річчя Реформації згідно указу Президента України від 26.08.2016 № 357/2016. Ця назва гармонійно поєднує європейські прагнення чернівчан на шляху втілення реформ при побудові громадянського суспільства і сприятиме авторитету біблійних принципів, вкрай важливих для підвищення рівня духовності і моралі, особливо серед дітей та молоді. Протестантським громадам міста рекомендовано встановити пам'ятник Біблії в даному парку після позитивного рішення", - йдеться у петиції.

Їі автор Микола Гунько вказує на туристичні дивіденти для міста: "Парк Реформації обов'язково приверне увагу туристів, і перетвориться на чергову туристичну родзинку Чернівців".

З історії загальновідомо, що епоха Реформаціі завершила період Середньовіччя, звернувши погляд людей на принципи біблійної моралі. За задумом автора петиції, запропонована назва парку постійно нагадуватиме чернівчанам, щоб не крали, не обманювали, поважали один одного.

"Парк Реформації - гарна європейська назва, яка спонукатиме чернівчан до позитивних змін в житті", - резюмує ініціативу Микола Гунько.

Ще одна вулиця у Чернівцях має нову назву. Депутати без дискусій та обговорень вже проголосували за перейменування вулиці Нікітіна, в районі залізничного вокзалу. Відтепер вона має назву «Капеланська», пише Рogliad.ua.

Питання про перейменування вулиці винесли на розгляд сесії міської ради після того, як на сайті міськради зареєстрували електронну петицію із пропозицією перейменування та вона набрала 253 голоси чернівчан. У петиції йшлося: «Україна позбувається комуністичного минулого. Пропоную перейменувати вулицю Нікітіна на Капеланську. На цій вулиці є церква Святого Антонія, настоятелем якої є військовий капелан, отець Василь Гасинець. Капелан, якого знає світ і Україна...»

Теги: