Єпископи УГКЦ відвідують в'язниці України5-11 листопада 2016 року у пенітенціарних установах України відбулися духовно-молитовні зустрічі з ув'язненими за участю єпископів, капеланів, волонтерів УГКЦ з нагоди проголошеного Папою Франциском Року милосердя, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Розпочалися заходи відвідуванням Лук'янівської в'язниці у Києві. Владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський, керівник Відділу УГКЦ з душпастирства у силових структурах України й волонтери, серед яких "Лицарі Колумба", відвідали ув'язнених.

«З любов’ю у Господі закликаємо Вас переживати таємницю Церкви, серце якої  не покидає своїх дітей навіть у місцях несвободи, - звернувся владика Михаїл до ув’язнених, - нам би розпиляти ґрати у наших серцях і душах й позбутися кайданів гріха і темряви відчуження, яка погрожує поглинути наші життя. Запевняємо нашу молитву і службу за визволення усіх вас, щоб ви верталися до дому на крилах Божого Милосердя».

В усіх єпархіях проходили подібні події. Протягом жовтня громади УГКЦ збирали одяг та гігієнічні засоби для особливо потребуючих в'язнів, серед яких неповнолітні, жінки, матері з дітьми, недужі й ті, що втратили на свободі усі соціальні зв'язки. Єпископи й капелани, у супроводі волонтерів не лише спілкувалися з в'язнями, але й передавали їм тепло родин, які долучилися до збірки.

11 листопада з в'язнями, засудженими на довічно, в Івано-Франківську зустрінеться єпископ-помічник Йосафат Мощич.

6 листопада архіиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), директор БФ "Карітас Івано-Франківськ" отець Володимир Чорній та капелан в’язниці отець Роман Дзюбак відвідали жіночу виправну колонію у Маріямполі.

Візит у виправну колонію №48 у Львові 8 листопада здійснив єпископ-помічник Львівської архіиєпархії владика Венедикт (Алексійчук) у супроводі семінаристів та волонтерів Карітас-Львів.

9 листопада екзарх Донецький владика Степан (Меньок) разом з капеланом Андрієм Бухваком відвідали засуджених на довічне ув'зянення, щоб передати їм головний зміст християнської віри - надії на Боже змилування і визволення навіть найбільших грішників.

Крім того, у рамках заходів УГКЦ до Дня ювілею Божого милосердя для в’язнів Івано-Франківську установу виконання покарань №12 відвідав єпископ-помічник Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ владика Йосафат (Мощич).

Також відбулися заходи у в'язницях на території Бучацької єпархії.

Теги: