Глава УГКЦ нагородив місіонерів, які служили в умовах російської агресіїГлава УГКЦ Верховний архієпископ Святослав, звертаючись до священиків-місіонерів 22 листопада, відзначив їх труд в умовах російської агресії проти України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

"У контексті військових дій ми досвідчили, що Рік Божого милосердя для нас став ліками на рани України. Ми з вами перед обличчям агресора, несправедливого очорнення, вбивств, пролиття крові стали місіонерами Божого милосердя. Перед обличчям ненависті ми почали чинити діла милосердя. Тому навіть у цьому песимістичному історичному моменті християни мають Добру Новину", - сказав Святослав.

За його словами, ненависть несе із собою руйнування, спустошення, смерть, тому той, хто так живе, втомлюється від такого життя. Натомість Боже милосердя не тільки лікує рани, а відроджує і дає життя.

Святослав подякував також Папі Франциску за те, що він відкрив Рік Божого милосердя Ярославською іконою Божої Матері «Милосердя двері» і таким чином звернув увагу всієї Вселенської Церкви на Україну. «Ця ікона стала символом Божого милосердя в кожній нашій парафії у всьому світі. Тому за ту увагу до нашої Церкви та за цей Рік дякуємо Папі», - додав глава УГКЦ.

Першоієрарх Церкви висловив велику подяку владиці Богдану (Дзюраху), який був «місіонером Божого милосердя в усій УГКЦ».

Предстоятель УГКЦ вручив місіонерам патріарші грамоти за реалізацію благодійних проектів.

Теги: