29 листопада Патріарх Філарет зустрівся у своїй резиденції з командиром 72-ї окремої механізованої Красноградсько-Київської бригади полковником Соколовим Андрієм Васильовичем та волонтерами, які постійно допомагають військовослужбовцям бригади, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

На прохання військових Патріарх Філарет освятив прапор бригади та шеврони, які після освячення волонтери повезли у підрозділи бригади, що зараз перебуває в зоні АТО.

Розміщується 72-га бригада у місті Біла Церква Київської області. Бойовий шлях бригади розпочався 8 березня 2014 року, коли військова частина була піднята по тривозі. Вже наприкінці березня окремі підрозділи бригади утримували оборону навколо м. Маріуполь та м. Волноваха на Донеччині. Наприкінці жовтня 2016 року підрозділи бригади заступили на позиції в районі промзони міста Авдіївка та смт. Верхньоторецьке на Донеччині.

За заслуги перед Україною і українським народом, виявлені під час проведення АТО, Патріарх Філарет нагородив командира 72-ї окремої механізованої бригади полковника Андрія Соколова медаллю "За жертовність і любов до України". Також таку нагороду отримали волонтери Павло Збінський та Олег Ганжа, які постійно передають допомогу бійцям 72-ї бригади на фронт.

Патріарх привітав присутніх з церковними нагородами, вручив пам'ятні подарунки і закликав Боже благословення на всіх українських військових, які звершують високе служіння захисника Батьківщини.

На зустрічі також був присутній архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор.

Теги: