Митрополит УПЦ вручив нагороди керманичам Кривого РогуНа запрошення Криворізького міського голови Юрія Вілкула, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, ієрарх УПЦ (МП), взяв участь в урочистостях з нагоди Дня місцевого самоврядування. Заходи відбулися 6 грудня в Криворізькому академічному театрі імені Тараса Шевченка, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

На святкуванні були присутні працівники та ветерани органів місцевого самоврядування Кривого Рогу та семи його районів, депутати місцевих рад, активісти міської громади.

Митрополит Єфрем привітав працівників органів місцевого самоврядування з професійним святом, подякував за щоденну невтомну працю заради добробуту криворіжців та побажав їм Божої допомоги у здійсненні поставлених задач, направлених на збереження миру, розвиток міста та покращення благополуччя його жителів.

Після цього відбулося нагородження найсумлінніших і найвідповідальніших працівників місцевого самоврядування єпархіальними відзнаками – медалями святих священномучеників Онуфрія і Порфирія, святителів Криворізьких та архієрейськими грамотами.

На завершення заходу свої творчі подарунки присутнім у залі піднесли талановиті артисти міста.

7 грудня 1990 року Верховною Радою УРСР був ратифікований Закон № 533-XII «Про місцеві ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування». Незважаючи на відсутність законодавчого закріплення Дня місцевого самоврядування, свято відзначалося 7 грудня, починаючи з 1991 року. В 2000 році ця подія була затверджена офіційно.

Теги: