П’ятидесятники підготували близько тисячі соціальних служителів, а також розвивають капеланське служіння в зоні АТОУ грудні у головному офісі ЦХВЄУ (християни-п’ятидесятники) відбулася звітна нарада керівників відділів братерства, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт п’ятидесятників України.

Завідувач відділу благовістя Олександр Попчук зазначив, що рік для благовісників був надзвичайно насичений. Проект «Євангеліє у кожне село», який реалізовували раніше, поглинули два великі проекти - «400 церков за п’ять років» і R500 – святкування п’ятсотріччя Реформації в Європі.

Про роботу соціального  відділу звітував відповідальний за розвиток тюремного капеланства В'ячеслав Когут. Він розповів, що на сьогоднішній день спільно з освітніми закладами підготовлено близько тисячі соціальних служителів церкви. Потужно розвивається капеланське служіння – військові капелани регулярно служать воїнам АТО, хороший поштовх до розвитку отримало медичне капеланство, так само  продовжують активно працювати і тюремні капелани - за рік вони провели близько ста євангелізацій у місцях ув’язнення.

У структурі соціального  служіння церкви працює 95 ребцентрів, три з яких відкрито у цьому році (один з них – у с. Трасівка під Києвом приймає  бездомних). Значна робота ведеться і з дітьми засуджених та  сім’ями працівників пенітенціарних установ.

Завідувач відділу служіння людям з вадами слуху Павло Смаль, звітуючи про вже зроблену роботу – реалізовано перший етап проекту «Біблія мовою жестів» Євангеліє від Марка, - запропонував проводити його презентацію під час міжконфесійних богослужінь  у рамках R500. А також запропонував ідею забезпечувати такі служіння сурдоперекладом.

Анатолій Коренівський, завідувач відділу медіа-служіння поділився, що за рік зробив 12 виїздів у регіони, у тому числі на схід України. Було опрацьовано та додано на різні  ресурси, зокрема на youtube, близько п’ятсот проповідей, розіслано по цервах  близько 1000 дисків із записами тощо.

Підсумував нараду перший заступник старшого єпископа Микола Синюк, який також розповів про роботу місіонерського  відділу братерства. Зокрема він торкнувся болючої на сьогодні теми – ситуації, що склалася навколо церкви  «Голос надії» у м. Бахчисараї, якій кримська влада заборонила збиратися у приміщенні власного Дому молитви. Зауважив, що на сьогодні майже не залишилося великих місій, які б фінансово підтримували на постійні основі місіонерів, що служать в Україні. Прозвітував про роботу українських місіонерів за кордоном, зокрема у Боснії, Хорватії та інших країнах.

Завершилася нарада спільною молитвою.

Теги: