Патріарх Філарет освятив національні прапори для українських воїнів23 грудня Патріарх Філарет зустрівся з представниками Лисянського козацького полку Черкаського обласного козацького товариства Українського реєстрового козацтва: членом ради генеральної старшини ВГО УРК Олександром Гаврилюком, сотником Київської сотні Олегом Ганжою та Павлом Збінським. На зустрічі також був присутній керуючий справами Київської патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Лисянський козацький полк з 2014 року активно займається волонтерством. За цей час зусиллями полку було придбано та освячено більше 20 бойових прапорів, шевронів та військових відзнак для частин Збройних сил України. Також було зібрано понад 300 тис. грн. для допомоги українським воякам. Головним чином кошти були спрямовані на допомогу 72-й окремій механізованій бригаді.

На прохання козаків Лисянського полку та воїнів 72-ї окремої механізованої бригади Патріарх освятив та благословив українські прапори, які попрямують на східні рубежі держави, щоби там піднімати бойових дух українських воїнів.

Дякуючи Патріархові за духовну опіку над українським військом, гості подарували владиці прапор Лисянського козацького полку, який в рамках акції «Козацький прапор навколо світу», починаючи з 2011 року і до сьогодні, пройшов 51 країну світу, а також станцію Академік Вернадський на Антарктиді.

Теги: