Єпископ УАПЦ нагородив бойового генерала АТО1 лютого владика Віктор (Бедь), єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Карпатською і Тернопільською єпархіями Української Автокефальної Православної Церкви, в кафедральному храмі апостола Андрія Первозванного в м. Ужгороді відслужив молебень за українськими воїнами та перемогу над російськими загарбниками, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Тrubyna.org.ua.

Єпископу співслужили протоієрей Сергій Урста, канцлер Консисторії єпархії, протоієрей Олександр Смолін та протоієрей Роман Бобай.

Під час молебню в храмі були присутні перший заступник Закарпатського військового комісара підполковник Микола Журавльов, заступник начальника штабу ОК «Північ», бойовий генерал-майора Володимир Кравченко, який перебував з робочим візитом на Закарпатті, представники українських військовослужбовців та учасників АТО, активісти Закарпатського об’єднання «Україна Соборна», Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, Християнсько-народної спілки Закарпаття, громадської організації «Молодь Закарпаття», а також представники Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії.

Після молебню владика Віктор звернувся до присутніх з архіпастирською промовою, подякував українським воїнам за їх героїчну самопожертву в обороні України від російських окупантів., що діють в Криму та на Донбасі.


За вияв патріотизму, мужності та героїзму при захисті України від російського агресора генерал-майор Володимир Кравченко був удостоєний церковної нагороди Хреста «За заслуги» ІІ ступеня.

Теги: