Єпископ УАПЦ просить голову Ужгорода виділити ділянку під будівлі Карпатської єпархії9 лютого в міській державній адміністрації м. Ужгород відбулась робоча зустріч владики Віктора (Бедь), єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Карпатською і Тернопільською єпархіями УАПЦ із очільником міста Ужгород — Богданом Андріївим, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Uaoch.org.

У ході зустрічі владика Віктор звернувся до голови Ужгорода з проханням щодо виділення земельної ділянки під будівництво адміністративного корпусу Карпатської єпархії та духовно-просвітницького центру.


Єпископ виклав перелік порушень  прав парафіян релігійної громади на честь рівноапостольних великого князя Київського Володимира та великої княгині Київської Ольги в м. Ужгороді в частині користування та закріплення раніше виділеної Ужгородською міською радою земельної ділянки по вулиці Минайській 71, "внаслідок систематичних і незаконних дій представників Мукачівської єпархії УПЦ Московського патріархату".


Участь у зустрічі також прийняли канцлер Карпатської єпархії УАПЦ протоієрей Сергій Урста та старший референт керуючого єпархією, завідувач канцелярії читець Максим Бережний.


Сторони домовились підтримувати співпрацю.

Теги: