Зустріч ректора київського Відкритого православного університету з Вселенським Патріархом дала дею нового проектуРектор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості (Київ) протоієрей Георгій Коваленко та Вселенський Патріарх Варфоломій днями знову зустрілися на Фанарі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Оrthodoxy.org.ua.


Під час зустрічі з главою Константинопольської Церкви ректор та співзасновники університету відзвітували про річницю роботи навчального закладу.

«Відчули зацікавленість нашою діяльністю і обізнаністю щодо наших досягнень, — написав у себе в ФБ ректор ВПУ о. Георгій Коваленко. — Переклад документів Всеправославного Собору Патріарх упізнав на відстані, а «Біблійні історії для дітей» показував православним українцям-діаспорянам — священикам Константинопольського Патріархату з Португалії, які були в нього на прийомі після нас. Під час розмови з Патріархом народилася цікава ідея просвітницького проекту, який може бути реалізовано точнісінько на річницю існування Відкритого Православного Університету. І це лише частина наших планів на майбутнє».

Нагадаємо, що у січні 2017 року ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості о. Георгій Коваленко разом зі співзасновниками ВПУ під час поїздки на Святу Землу мали зустріч з Патріархом  Єрусалимським Феофілом ІІІ, якому презентували український молитовник.

Протоієрей Георгій Коваленко відомий як прес-секретар Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира (Сабодана).

Теги: