Відбулася панельна дискусія «Примирення та порозуміння задля стабільності розвитку України»1 березня з ініціативи Робочої групи Justice, Peace & Democracy Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир» відбулася панельна дискусія «Примирення та порозуміння задля стабільності розвитку України», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир» презентувала проект «Робоча група Justice, Peace & Democracy», де розповіла про місію та візію, а також про найближчі кроки щодо реалізації основної мети JPD – проаналізувати сучасні суспільні виклики для українського суспільства, які стоять на шляху побудови національного діалогу, і сформувати практичні рекомендації – стратегію розбудови миру і справедливого суспільства в Україні.

В рамках дискусії було представлено досвід діяльності організацій в постконфліктній Україні, а також було обговорено виклики та можливі варіанти подальшої діяльності. В кінцевому результаті, спікери дійшли висновку щодо важливості діалогу та співпраці у спільному для них напрямку – відбудова миру і налагодження комунікації між усіма сферами та ланками суспільства.

Зокрема Ганна Гоменюк, менеджер проектів з примирення та побудови миру «Карітас України», розповіла про масштабну гуманітарну, тренінгову та ін. діяльність. Отець  Любомир Яворський, секретар Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, бачить роль капеланів  у процесі примирення під гаслом «Завжди бути поруч!».

Про важливий аспект діяльності мережі фасилітаторів  - пропагування та використання методики ненасильницького спілкування - розповів представник ГО «Основи Свободи», фасилітатор Павло Козелецький, який поділився також своїм досвідом праці у цій сфері.  Карл Плеснер, міжнародний сертифікований тренер з ненасильницького спілкування, поділився досвідом своєї праці в східних регіонах.

На завершення дискусії, керівник проектів Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир» Петро Дарморіс детальніше розповів про проект Робочої групи Justice, Peace & Democracy, зокрема про її найближчі ініціативи – серію відкритих діалогів «Справедливість, Мир і Демократія: місія України», регіональні круглі столи та міжнародні конференції.

Голова робочої групи – проф. Олександр Цвєтков – зазначив, що важливою метою групи є напрацювати практичні рекомендації для урядових структур та недержавних організацій щодо їх діяльності у розбудові миру.

Теги: