У роботі круглого столу взяли участь викладачі кафедри, аспіранти та студенти вишу. До учасників із привітанням та вступним словом звернувся головуючий заходу, завідувач кафедри церковно-історичних і практичних дисциплін КПБА, кандидат богословських наук, доцент Святослав Чокалюк.

Після цього слово було надано першому доповідачу кандидатові богословських наук, доцентові протоієрею Михаїлу Лесюку, який виступив із доповіддю «Суперечки про час та визначення дня святкування Пасхи у древній Церкві». Далі із доповідями виступили секретар кафедри церковно-історичних і практичних дисциплін КПБА, кандидат богословських наук протоієрей Петро Бойко, який розкрив тему «Історичні документи для вивчення церковного календаря», та кандидат богословських наук, старший викладач кафедри богослів’я та філософії КПБА диякон Михаїл Омелян із доповіддю «Богослів’я та дата святкування Різдва Христового».

Наостанок виступив кандидат богословських наук, викладач кафедри церковно-історичних і практичних дисциплін КПБА, диякон Юрій Мигаль, який присвятив свою доповідь темі «Спроба вирішення календарного питання на Помісному соборі 1917-1918рр.».

Також у програмі круглого столу була заявлена доповідь викладача кафедри церковно-історичних і практичних дисциплін КПБА, кандидата церковно-історичних наук, протодиякона Василя Дідори на тему «Правила вичислення (вирахування) та визначення дня святкування Пасхи».

Під час засідання між учасниками круглого столу відбулася жвава дискусія.

Теги: