Для спільної молитви прибули єпархіальні священики з різних деканатів, а також представники “Вівтарних дружин” і “Марійських дружин”.

Архієрей під час виголошення проповіді звернувся до присутніх такими словами: “Сьогодні існує сильна спокуса замінити справжнього Бога фальшивими богами - матеріальними добра й хибними ідеалами. Якщо ми їх використовуємо як засоби й знаряддя для добра, то вони нам допомагають. Однак вони ніколи не повинні займати першого місця у людському серці, а тим більше у молодому серці, яке покликане літати високо, у напрямку до кращих та гідних ідеалів. Запам’ятайте, що ім’я Бога – це Батько Любові, Вірності і Милосердя.”

По закінченні літургії розпочалась друга, повчальна частина. Представникам “Вівтарних дружин” та “Марійських дружин” отець Захар Михасюта розповів про те, яку участь вони повинні виконувати в житті парафії та під час служіння літургії. Також священик звернув увагу на необхідність зразкової поведінки членів дружин, адже саме на них повинна рівнятися молодь та діти, які є членами парафіяльної спільноти.

Також відбувались так звані фізкультурні хвилинки. Третя частина з’їзду була молитовно-розважальною. На ній учасники “пускали” свічку миру, при цьому кожен казав за що він хоче помолитися.

Теги: