«Літературний конкурс імені Джона Буньяна» був заснований у 2016 році Відділом освіти Церкви ХВЄ України спільно зі Служінням «5 хлібів та 2 риби».

Автор-переможець Олексій Декань родом з Полтави, але з 2003 року з дружиною та дітьми проживає в Харкові. «Для мене ця перемога – просто несподіванка! – ділиться емоціями переможець. – Я ще ніколи не вигравав у конкурсі. Для мене було честю брати участь у цьому проекті, а перемога – незаслужена благодать Божа!».

«Хочу від себе та колег подякувати всім нашим авторам, – підсумовує результати конкурсу голова журі Богдан Галюк. – Ваші твори несуть світло на високі християнські цінності. Деякі надіслані твори є зразками справжньої якісної християнської літератури, тому ми довго радилися, кому ж віддати перевагу. Цього разу переміг Олексій, але наступного – переможцем можете стати ви! Лише не зупиняйтеся».

За результатами конкурсу в номінації «оповідання» Олексій Декань отримає з рук організаторів Почесний приз конкурсу, грошову винагороду і авторські примірники книги, яка вже готується до друку.

До збірки кращих творів, яка носитиме назву оповідання-переможця, ввійшли п’ять оповідань конкурсантів («Багатій» Миколи Мучинського, «Наталчине благословення» Світлани Берези, «Життєдайний меч» Галини Левицької, «Костя» Катерини Сотник та «Гіркі сливи» Олексія Деканя). А також три твори членів журі («Палаюче вугілля» Юрія Вавринюка, «Вікторія – Богу» Надійки Гербіш та «Навіки разом» Богдана Галюка).

Нагородження переможця відбудеться на одній із наступних зустрічей Відділу освіти Церкви ХВЄ України.

Теги: