В проекті рішення сесії йшлося про надання дозволу Ставропігійному жіночому монастирю на честь Афонської ікони Божої Матері УПЦ (МП) на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 23,9 га.

Після емоційної дискусії депутати почали голосувати, але для прийняття рішення про надання дозволу не вистачило голосів – «за» голосує 31 депутат.

Після невдалого голосування голова обласної ради оголосив перерву. Після повернення до присутніх звернувся член фракції «Опозиційного блоку» Володимир Нагорняк, який запропонував повернутись до розгляду питання Чоповицького монастиря. Депутати підтримали таку пропозицію – і знову взялись за обговорення.

Після другої хвилі аргументів і контраргументів голова обласної ради Володимир Ширма поставив на голосування пропозицію депутата Тараса Собка, який запропонував взагалі зняти це питання з розгляду. Втім, депутати не підтримали її.

Далі голова облради повторно виніс на голосування питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою монастирю УПЦ (МП) в селищі Чоповичі. З другої спроби депутати все-таки підтримали це рішення – «за» 33 народні обранці.

У коментарі журналістам після закінчення сесії голова облради Володимир Ширма назвав повторне голосування за питанням монастиря у Чоповичах «негарним» і припустив, що під час перерви хтось із депутатів змінив свою думку щодо цього питання.

«Моя особиста думка – насправді це негарно, але регламент абсолютно це дозволяє це робити. І я думаю, що в ході перерви, хтось із депутатів поміняв свою думку, але я не можу сказати хто це. Це питання, звичайно, воно політичне. Ми сьогодні слухали одну сторону, слухали другу сторону, слухали тих людей, котрі бували в АТО, бачили відношення однієї церкви, бачили відношення другої церкви. Але це воля депутатів і я не можу впливати на думку кожного депутата», – сказав Ширма.

Теги: