Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» проходить на базі науково-дослідницької лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія».

Олімпіада зазвичай проходить у декілька етапів. Спочатку вона проводиться в школі, далі в районі, області, а для переможців обласного рівня місцем проведення заключного етапу Олімпіади традиційно стає Національний університет «Острозька академія», правонаступник  Острозької академії 16-17 століття.

До участі в олімпіаді «Юні знавці Біблії» запрошувались діти дошкільного віку та учні 1-11 класів загальноосвітніх шкіл, учні професійно-технічних училищ та студенти вищих навчальних закладів України.  Мета олімпіади: духовно-моральне виховання дітей та молоді на біблійних цінностях,  підвищення інтересу дітей і молоді до систематичного читання Святого Письма та використання його в повсякденному житті.

Учасники олімпіади, які за результатами виконання письмового тесту на знання Святого Письма набрали найбільшу кількість балів у кожній із вікових категорій, отримали дипломи переможців. За виконання творчої роботи та пісні (вірша тощо) всі учасники Олімпіади отримали грамоти лауреатів у різних номінаціях. Переможці та всі учасники Олімпіади були нагороджені  бібліотечками літератури на духовно-моральну тематику.  Загальна тема олімпіади 2017 року - «Біблія про сімейні цінності і взаємини у сімї».

Урочисте відкриття розпочалося з молитви «Отче наш» у виконанні студентсько-викладацького хору «Благовіст». З вітальним словом виступили Ігор Пасічник – доктор психологічних наук, професор, ректор Національного університету «Острозька академія»; Григорій Миколайович Таргонський – начальник управління освіти Рівненської обласної державної адміністрації; Людмила Володимирівна Кухарук – начальник Острозького міського відділу освіти та інші почесні гості.

Зокрема, у Всеукраїнській олімпіаді «Юні знавці Біблії-2017» взяли участь діти недільної школи храму Вознесіння Господнього УПЦ КП смт Вишнівець: учні 7-11 класів – Богдана Дідик, Вікторія Процько, Людмила Трачук, Євген Якубовський; учні 1-4 класів –Маргарита Кіщенко, Єлизавета Свирид, Єлизавета Романовська, Доменіка Шушкевич, Софія Собко, Аліна Турчиняк; діти дошкільного віку – Злата Дідик та Анастасія Муравська.

Дипломи переможців отримали наймолодші чотирирічні конкурсанти-дошкільнята: Злата Дідик (ІІ місце) та Анастасія Муравська (ІІІ місце). З приємними враженнями, набутим досвідом та подарунками від спонсорів діти повернулися до дому.

Теги: