Зважаючи на традиційну підтримку сімейних цінностей, лицарі-делегати прибудуть на з’їзд разом зі своїми дружинами.

Програма з’їзду передбачає богослужіння у храмах Києва:

16 червня, п’ятниця, 18:30 – літургія у храмі святого Василія Великого під проводом владики Йосифа (Міляна), єпископа-помічника Київської архиєпархії, та архієпископа Мечислава Мокшицького, голови Конференції єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні;

17 червня, субота, 08:00 – літургія в костелі святого Олександра під проводом архієпископа Мечислава Мокшицького;

18 червня, неділя, 11:00 – літургія в Патріаршому соборі Воскресіння Христового під проводом глави УГКЦ архієпископа Святослава.

Також «родзинкою» програми стане прем’єрний показ документального фільму «Звільнення континенту: Іван Павло ІІ і падіння комунізму», який відбудеться у п’ятницю, 16 червня, у кінотеатрі «Україна» (вул. Городецького, 5).

Показ цієї стрічки організовують «Лицарі Колумба в Україні» та Фонд сприяння медіа-ініціатив УГКЦ «Воскресіння», а переклад та дублювання фільму українською мовою здійснили фахівці «5 каналу». Під час прем’єри представлення картини здійснить її продюсер Шимон Чишек.

Лицарі Колумба – найбільша у світі чоловіча католицька братерська благодійна організація, яка є авангардом активних, практикуючих мирян і становить потужну опору Католицької Церкви у сучасному світі. Заснована в останній третині XIX століття з метою взаємодопомоги робітників-християн та їх сімей у США в часи тяжкої економічної кризи. Нині спільнота налічує близько двох мільйонів чоловіків-католиків у різних країнах світу - від Сполучених Штатів до України - і займається благодійною, волонтерською діяльністю на різноманітних рівнях.

Теги: