До компетенції оргкомітету також входить підготовка нагородження номінантів 2017 року в день пам’яті св. вмч. Пантелеймона.

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» була заснована за ініціативи екс-міністра охорони здоров’я Василя Князевича та колишнього глави УПЦ (МП) митрополита Володимира (Сабодана) з благословення та молитовної підтримки Свято-Пантелеймонівського руського монастиря на Афоні. З часом відзнака була підтримана іншими християнськими конфесіями України.

Засідання оргкомітету відбулося під головуванням завідуючого кафедри управління охорони суспільного здоров’я Національної академії державного управління при Президенті України, заслуженого лікаря України Василя Князевича. В засіданні оргкомітету взяли участь представники конфесій, лікарі та громадські діячі.

До складу рад входять представники медичної, культурної, громадської, журналістської спільноти та духовенства. Зокрема, до складу Поважної ради від УПЦ (МП) входить єпископ Львівський і Галицький Філарет.

Теги: