Вона запитує, що відбувається наразі з пам'яткою національного значення — Трьох-Анастасіївською церквою у Глухові на Сумщині, побудованою родиною відомих меценатів Терещенків та в якій міститься їх родинний склеп?

"На якій підставі на пам'ятці національного значення відбуваються якісь роботи? — пише Олена Терещенко-Єскіна, — Знятий центральний купол! Встановлюється якась жалюгідна арматура! Що це? Дуже схоже на реконструкцію, заборонену чинним законодавством! Хто це все робить та за чим замовленням: чи є у виконавців відповідна ліцензія? Хто здійснює нагляд за роботами? Чи зареєстрований у встановленому порядку проект на реставраційні або ремонтні роботи, або інші (у т.ч. заборонені законодавством)? Які саме роботи заплановані та виконуються у теперішній час? Де гарантія, що пам'ятка в результаті не втратить свою автентичність та не буде пошкоджена? А це результат будь-якого несанкціонованого втручання. Хто за це понесе відповідальність? Хто фінансує вказані дії? Де погодження Мінкульту та органів охорони культурної спадщини Сумської області? Чому Міський голова Глухова Michel Terestchenko та Глухівська міська рада не в курсі того, що відбувається (жодних документів та повідомлень на їх адресу не надходило). Якщо все правомірно, то де інформативна вивіска? Якщо навіть припустити, що раніше і існував якісь проект, то він безнадійно застарів й потребує відповідних експертиз та погоджень, про які чомусь ніхто не чув... Яка роль у цій справі керівництва Національного заповідника "Глухів"?"

Також вона підозрює, що конкурс на посаду директора "Національного заповідника Глухів" Мінкультом було скасовано, "щоб і надалі неправомірно був залишений виконуючим обов'язки колишній директор заповідника з фракції "воля народа", пов'язаний з багатьма скандалами і не лише стосовно Заповідника".

Олена Терещенко-Єскіна ініціює втручання у ситуацію правоохоронних органів.

Теги: