У результаті проведення акції під назвою «Одягай-ка» матеріальну, духовну і психологічну допомогу отримали 215 бездомних і малозабезпечених людей.

Напередодні осінніх холодів командою проекту по соціальній адаптації бездомних «Центр соціальної адаптації для бездомних в честь св. прав. Симеона Богоприємця», який звершується за підтримки Міжнародного грантового конкурсу «Православна ініціатива 2016-2017» та волонтерами «добровольчого руху «+ Добрий Киянин +»» була організована видача теплого одягу. Було зібрано та роздано потребуючим речей вагою понад 300 кілограм.

Під час проведення акції на майданчику були присутні духівник проекту і психологи для надання підтримки кожному бажаючому.

«У нас було кілька завдань, – розповіла куратор проекту «Центр соціальної адаптації для бездомних в честь святого праведного Симеона Богоприємця» Катерина Середа. – По-перше, надати посильну допомогу пережити перші холоди, по-друге, запросити людей, які хочуть змінити своє життя в наш проект, ну і звичайно, віддати частинку себе, свого часу людям, які звикли до того, що наш соціум ними просто гребує. Бездомні з радістю йдуть на контакт, іноді я розумію, що їм не стільки потрібен светр, скільки почути запитання «як він поживає», щоб у відповідь мати змогу розповісту довгу-довгу історію про його непросте життя». Катерина також розповіла, що подібна акція, спільно зі Свято-Покровським жіночим монастирем буде не останньої у рамках проекту ресоціалізації бездомних.

«Ми обов’язково продовжимо видачу теплого одягу протягом осінніх і напередодні зимових холодів», – поділилася Марія Грищенко, соціальний працівник проекту надання соціальної допомоги бездомним і малозабезпеченим.

Серед бездомних знайшлися також люди, які висловили бажання почати змінювати своє життя: вони пройшли анкетування та первинну співбесіду з психологом, присутнім на акції, для вступу в проект ресоціалізації (повернення в суспільство). Анкети будуть проаналізовані фахівцями – соціальними працівниками та психологами проекту. Надалі планується повторна зустріч із майбутніми реципієнтами для проведення бесіди і включення їх в проект. Взяти участь у програмі ресоціалізації вирішили 20 осіб.

За період існування проекту «ЦСА для бездомних в честь святого праведного Симеона» (реалізується за підтримки Міжнародного грантового конкурсу «Православна ініціатива 2016-2017») взяло участь близько 500 бездомних, окрім іншого, для них були проведені психологічні консультації, а також надано допомогу у відновленні документів.

Теги: