Серед гостей свята були члени іноземних делегацій з понад двадцяти країн Європи. На запрошення вінницького міського голови Сергія Моргунова в урочистостях взяв участь митрополит Вінницький і Барський Симеон, ієрарх УПЦ (МП).

Святкування розпочалося на центральній площі Вінниці – Соборній. Вінницький міський голова Сергій Моргунов привітав вінничан зі святом і запросив на сцену президента України Петра Порошенка. У своєму вітальному слові глава держави наголосив, що у Вінниці він не відчуває себе гостем, а вважає його рідним містом і пишається його здобутками, які проявляються у відкритті нових дитячих садочків і шкіл, медичних центрів, у ремонті доріг і благоустрої всього міста.

Після урочистого відкриття свята керівники держави оглянули історичні і творчі локації, розташовані по усій вулиці Соборній. Митрополит Симеон разом із високими гостями також оглянув представлені творчі проекти.

Під час святкування архіпастир мав спілкування з президентом України, головою Верховної Ради та керівником уряду. Ввечері, на запрошення міського голови, митрополит Симеон взяв участь в урочистому прийомі з нагоди Дня міста.

Теги: