Семінаристи взяли участь у літургії, супроводжуючи її богослужбовими піснеспівами. Після неї відбувся чин водосвяття. Наступним пунктом у розпорядку дня відкритих дверей був святковий обід у формі фуршету. Також брати мали нагоду оглянути всі приміщення й територію, господарчі споруди, ознайомитися з побутом і життям обох спільнот.

У приміщенні спільноти для бездомних «Наша хата» відбулася презентація про життя й специфіку служіння волонтерів у ній. За словами о. Ігоря Шведа, духівника «Нашої хати», «Щоб зробити будь-яку велику й Божу справу в житті, важливими є насамперед щире бажання й люди, які допоможуть. А знання й навички прийдуть згодом уже в процесі праці, як наслідок».

Вразила семінаристів зустріч із волонтером «Нашої хати» - італійцем, шістдесятиоднорічним Роберто з Верони. На запитання, як він опинився саме в цій глибинці та допомагає знедоленим українцям, відповів, що «досвід бідності відкрив його до глибших духовних речей, аніж просто бути успішним і жити для себе».

Опісля відбувся благодійний концерт християнської й народно-патріотичної музики на сцені, що на церковному подвір’ї реабілітаційного центру «Назарет». Завершальним акордом дня відкритих дверей був футбольний матч.

Теги: