У зв’язку із поширеною інформацією у ЗМІ щодо причетності настоятеля релігійної громади сщмч. Кипріяна та мц. Юстинії УАПЦ Оболонського району м. Києва протоієрея Андрія Хім’яка до інциденту з земельною ділянкою на території парку «Почайна», глава УАПЦ митрополит Макарій відсторонив цього священика від священичих обов’язків до повного вирішення даного інциденту.    

Також митрополитом Макарієм "видано розпорядження про необхідність упорядкування всієї документації на земельну ділянку, яка опинилась у центрі скандалу, висвітленого на телеканалі «1+1» у телепрограмі «ТСН. Тиждень» від 03.09.2017 року".       

Крім того, "видано розпорядження про необхідність негайного подання у земельний відділ КМДА листа про відмову від земельної ділянки площею 1,1 га, зазначивши, що для будівництва храму достатньо земельної ділянки площею 0,25 – 0,30 га. Цей лист необхідно оприлюднити у ЗМІ, а його копію з відміткою реєстрації у земельному відділі КМДА, подати у Патріархію".     

Більше того, протієрея Андрія Хім’яка, настоятеля релігійної громади сщмч. Кипріяна та мц. Юстинії Оболонського району м. Києва, керівництво УАПЦ зобов’язало "вибачитись перед громадськістю м. Києва та вірними УАПЦ за інцидент, який відбувся за його участю".

Теги: