Присутні релігійні діячі відзначили, що процес перереєстрації відбувається дуже повільно, що пов’язано з багатьма додатковими вимогами до поданих на реєстрацію документів, що часто виходить за рамки закону. Відтак, замість здійснення своєї духовної та соціальної роботи релігійні громади втрачають багато часу і ресурсів, місяцями відвідуючи різні реєструючі органи, щоб зберегти свій неприбутковий статус.

У зв’язку з цим Рада Церков спрямувала до парламенту низку звернень на підтримку законопроекту № 6696, що пропонує скасувати перереєстрацію релігійних організацій, та законопроекту № 6642, що скасовує нотаріальне посвідчення їх установчих документів.

Секретаріат ВРЦіРО проаналізував також інші законодавчі ініціативи, що знаходяться на розгляді Верховної Ради.

Серед іншого представники конфесій вирішили зосередитися на тому, щоб напрацювати пропозиції до державної сімейної політики з метою утвердження шлюбу, як союзу чоловіка і жінки, кращої підготовки подружніх пар до шлюбного життя, належного соціального захисту одиноких матерів і подоланню проблематики насильства в сім’ї, не вдаючись до пропаганди одностатевих стосунків і гендерної ідеології, як це пропонують деякі активісти.

Нагадаємо, що раніше Рада Церков закликала парламентарів не ратифіковувати Стамбульську Конвенцію (проект № 0119) через наявність суттєвих термінологічних зауважень до цього документу, проте вжити інші заходи задля протидії домашньому насильству.

Теги: