"Зловмисника наші працівники затримали саме на спробі вчинити крадіжку й саме завдяки їм він не зумів довести до кінця свій задум", - повідомив начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.

Затриманим, за даними поліції, виявився раніше судимий 56-річний житель Полтавської області, який з 2000 року займається крадіжками з церков та храмів.

Правоохоронці повідомляють, що за цей час чоловік вчинив крадіжки як у Києві, Сумах, Одесі, Полтаві, так і в багатьох районних містах, містечках та селищах.

"У зловмисника було вилучено спеціальне приладдя, виготовлене кустарним способом, яке він використовував для витягування грошей із щілини церковних скриньок, навіть не відкриваючи їх. Тривалий час чоловік проживав на території монастирів та працював пастухом, а згодом обкрадав церковні скриньки, а іноді й знімав золоті прикраси з кіотів, які прихожани дарували чудотворним і святим іконам", - додали у відомстві.

Зазначається, що слідчими відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК України. "Наразі встановлюється точна кількість крадіжок, скоєних "церковним гастролером", - додав Р.Кладько.

Теги: