Збори священиків, які здійснюють духовно-пастирське служіння в пенітенціарних установах в усіх єпархіях УПЦ, пройдуть 3-5 жовтня в м. Приморськ Запорізької області.

Збори військових священиків відбудуться 10-12 жовтня в м. Ізюм Харківської області. У ході наради планується обговорити актуальні питання душпастирської опіки військовослужбовців, питання призначення на штатні посади військових священиків, взаємодію з підрозділами Служб військового духовенства Міністерства оборони та інших військових формувань України в умовах функціонування інституту штатного військового духовенства. Також будуть підбиті  підсумки душпастирської опіки у військових формуваннях у поточному році та вивчатиметься досвід роботи з військовими в Ізюмській єпархії.

8-10 жовтня 2017 року, до свята Покрова Богородиці і Дня захисника України, Синодальний відділ УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України організовує святкові заходи для військовослужбовців, які перебувають в зоні збройного конфлікту на сході України.

Теги: