"Ми знаємо про часи Древньої Русі, як про славний період в нашій історії – часи мудрих князів, сміливих витязів, прекрасних бояринь. Але Середньовіччя мало й темну сторону. У тогочасному суспільстві часто користувалися законами сили. Для того, щоб тримати порядок у суспільстві, застосовували катування", -- зазначають організатори події.

Під час програми умовні жителі древнього Києва повідають гостям, як карали людей за їхні провини у давнину. Відвідувачі побачать такі знаряддя катувань як диба, плаха, стовп сорому, гак. І почують розповідь про те, за які саме провини людину засуджували до того чи іншого виду покарання.

Найбільш сміливі зможуть самі спробувати побути на місці середньовічних правопорушників. Так, бажаючим запропонують злізти у боргову яму. "Радимо мати в кишені якісь гроші, бо кат забере з ями драбину і задарма її вже не віддасть", -- кажуть організатори заходу.

Під Києвом проведуть реконструкцію «Середньовічні катування та милосердя»

Також можна буде відчути середньовічний екстрим, дозволивши закрити себе у колодки. Це таке пристосування, у якому закривають руки й голову людини, таким чином повністю обмежуючи її в діях. У давнину в колодки заковували на певний час злодіїв. А кожен, хто проходив повз, міг чимось попудити в людину, що відбувала покарання. Ті ж, хто скоїв страшні злочини, як то вбивство чи зрада, дожидалися в колодках часу смертної кари. В театралізованій формі глядачі також побачать такий вид кари, як розрив кіньми.

Демонстрація темної сторони Середньовіччя матиме винятково пізнавальний і розважальний характер. Позитивні емоції можна буде отримати під час веселих ігор та жартівливих змагань, танцювальних флешмобів та видовищних виступів кінного театру.

Також можна буде оглянути експозиції древньослов’янської архітектури, середньовічного суднобудування, історичного костюма. Прогулятися до Смарагдового озера поблизу Київського Дитинця, постріляти з лука, арбалета чи арк-балісти, прокататися верхи чи в екіпажі.

Для маленьких гостей князівства «Київська Русь» діє дитячий майданчик, де аніматори проводитимуть з ними веселі ігри. Буде діяти і канатний спуск «Політайло».

7 та 8 жовтня близько 14:00 розпочнеться турнір з середньовічного бою «Витязь Київського Дитинця – 2017», який проходить протягом року і завершиться восени фінальними поєдинками між кращими командами України.

Гості Києва також зможуть взяти участь в різноманітних майстер-класах: постріляти з лука, покататися верхи на коні, позмагатися на локації «спорт-меч» і поборотися м'якими мечами, відвідати музеї - «Чудеса Древнього Києва», Василівську церкву, яка була побудована Володимиром Великим після запровадження християнства, відпочити біля Лісового озера і відчути себе жителем величної держави Київська Русь.

Крім того, гості події зможуть скуштувати смачних страв від княжих кухарів в корчмі «Веселий варяг» і в точках харчування просто неба.

Теги: