Учена рада розглянула питання порядку денного. Про ліцензування аспірантури і отримання права на відкриття докторантури (згідно з новими вимогами МОН), а також про зміни в процедурі державного визнання документів, виданих ВДНЗ, відповідно до нового Закону України «Про освіту», доповів декан богословського факультету О. Я. Мирончук. Про необхідність визнання документів про вищу духовну освіту деяких студентів магістратури КПБА, внесення до переліку науковометричних баз «Scopus» «Web of science» одного з фахових журналів КПБА, доповів перший проректор протоієрей Олександр Трофимлюк.

Ректор КПБА нагадав присутнім про виповнення у 2017-2018 рр. 25-ї річниці відродження київських духовних шкіл. З нагоди ювілею, обговорювалася можливість відзначення професорсько-викладацького складу та працівників КПБА державними, відомчими нагородами, почесними званнями.

В підсумку було прийнято рішення про відкриття докторантури КПБА, визнано документи про вищу духовну освіту деяких студентів магістратури, прийнято зміни до правил прийому, обговорено перспективні плани подальшої роботи.

Теги: