Храм у Таращі освятили на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Очолив святкування владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київської архієпархії. Співом увінчали торжество семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.

Цього ж дня відбулось освячення храму Святого Миколая Чудотворця УГКЦ у м. Хмельницькому, що знаходиться на території міської лікарні. Урочисту літургію та освячення очолив архіиєпископ і митрополит Василій (Семенюк), адміністратор Кам'янець-Подільської єпархії УГКЦ.

На Київщині освятили черговий храм УГКЦ, а у Хмельницькому — п’ятий за рахунком

У проповіді владика Василь зазначив, що з волі Божої і за сприяння жерводавців «запалюємо маленьку лампадку для просвітлення людських душ».

Архієрей просив молитися кожного дня за Україну у точно визначений час − 21:00, коли свою молитву перед престол Господній заносять усі вірні УГКЦ.

У зверненні до вірних владика зазначив, що сьогодні є знаменна незабутня подія як для Кам'янець-Подільської єпархії так і для м. Хмельницького. Архиєрей подякував міському голові Олександру Симчишину та депутатському корпусу Хмельницької міської ради, головному лікарю міської лікарні та священикам, що сприяли будові цього храму.

На завершення відбувся чин освячення води, опісля окропили всіх освяченою водою.

Теги: