Для участі в робочій групі Пенітенціарним душпастирством УГКЦ був делегований о. Тарас Мирка, головний капелан Львівської архієпархії.

"Служачи ув'язненим в їхніх духовних потребах, ми навчилися спільної мови, - мови любові й порозуміння у міжконфесійному середовищі. Це дуже позитивно впливає на в'язнів. Разом наше служіння є більш потужним, ніж окремо," -- поділився з учасниками інспекційної поїздки о. Тарас. Поряд із тим, на сьогодні, на думку капелана, персоналу бракує умов для задоволення їх духовних потреб. Адже вони потребують достатньої уваги, а на це в їх службі не передбачено часу.

Під час візиту члени робочої групи вивчали умови утримування в’язнів та засуджених у камерах, їхнє медичне забезпечення, задоволення духовних потреб священиками різних конфесій; учасники інспекції оглянули харчоблок, банно-пральний комплекс, лікарню і виробництво.

По завершенню зустрічі відбувся брифінг за участю голови підкомітету з питань реформування пенітенціарної системи, діяльності органів виконання покарань та пробації Юрія Мірошниченка, представників Міністерства юстиції України та правозахисників.

Теги: