У зустрічі також взяли участь д-р філос. наук, завідувач відділу історії релігій та практичного релігієзнавства Відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович та доктор соціології, викладач університету ім. Кардинала Стефана Вишинського (Варшава, Польща) Даріуш Туловецькі.

На початку зустрічі завідувач відділу історії релігій розповіла про молодь: "Це студенти цьогорічного набору Української Академії Лідерства. Це такий спільний американо-україно-ізраїльський проект, який дбає про майбутню інтелектуальну та управлінську еліту в Україні" – сказала Людмила Филипович.

Патріарх Філарет, спілкуючись з молоддю, розповів про духовність, про природу зла, війни, про відносини з Росією, про перспективи утворення в Україні єдиної помісної Православної Церкви та про політичну владу і перспективи України.

"Що таке духовність? Ми дуже багато говоримо про духовність, але не завжди розуміємо, що за цим ховається. Духовність - це насамперед віра в існування Бога, не просто віра, що Бог існує десь на небесах, а до нас людей не має відношення - це не правильний погляд на Божество. Бог не тільки створив світ, а те, що Бог створив світ зараз визнає і наука й теорію Дарвіна відкинула. Бог існує і керує світом... Для чого Бог створив людину і дав їй свободу? Для того, щоб людина, маючи свободу, вдосконалювалася і уподібнювалася Богові", – сказав патріарх Філарет.

Слід зазначити, що попри твердження глави УПЦ КП наука не визнає походження світу від Бога, бо це не є у предметом дослідження науки. Також наука не відкидає теорію Дарвіна, а лише уточнує і виправляє її положення.

Під час зустрічі було також обговорено й проблеми України, зокрема, корупцію. Предстоятель Київського Патріархату відповів на численні запитання з боку студентів.

Теги: