Предстоятель Київського Патріархату побажав голові Служби безпеки України Божого благословення, щоб Господь й надалі дарував сил та мудрості у відповідальній праці на благо нашої держави.

Патріарх Філарет високо оцінив діяльність працівників Служби безпеки, яку вони щодня звершують у забезпеченні національної безпеки держави та її громадян під час неоголошеної російської агресії.

Василь Грицак висловив вдячність патріарху Філарету за підтримку українських воїнів, церковне капеланське служіння, а також невтомну працю з об'єднання народу України та побудови єдиної помісної Української Церкви.

За значний особистий внесок у справу утвердження та зміцнення державної безпеки України Василь Грицак вручив Патріарху Філарету подяку з відзнакою.

Сторони зустрічі обмінялися думками з приводу державно-церковних відносин в Україні, а також обговорили соціально-політичну ситуацію в нашій державі та інші питання, що складають взаємний інтерес як для держави, так і для Церкви.

У зустрічі також взяли участь голова Управління зовнішніх церковних зв'язків УПЦ КП архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон та заступник голови СБ України Віктор Кононенко.

Теги: