Перенесення святинь з Ново-Нямецького ставропігійного монастиря (Молдова) організовується з благословеннямитрополита Київського Онуфрія до дня пам’яті прп. Паїсія Величковського (28 листопада) і з нагоди святкування 295-річчя від дня його народження.

Урочиста зустріч святинь відбудеться 25 листопада (в суботу) о 16.00 у центральних Святих воріт Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, після чого святі мощі будуть перенесені до Трапезного храму на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських (вул. Лаврська 9, корпус № 29).

З 26 листопада (неділя) доступ до святинь для загального поклоніння буде відкритий в Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської лаври (біля входу в Ближні печери, корпус № 24). Тут святині пробудуть до 29 листопада. 28 листопада, в день пам’яті прп. Паїсія Величковського, в Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської лаври з 6.30 до 8.30 буде звершена святкова літургія.

Принесення святинь організовує Міжнародний інститут афонскої спадщини (МІАС) в рамках проведення в Києво-Печерській лаврі 27 — 28 листопада 2017 року Міжнародної конференції «Київські Паїсівські читання», присвяченій 295-річчю від дня народження прп. Паїсія Величковського.

Теги: