За словами президента, невипадково, що передача медичних військових автомобілів «Хаммер», які рятуватимуть життя і здоров’я українським воїнам, відбувається саме в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині.

Привітати військовослужбовців та працівників ЗСУ з професійним днем до Яворівського полігону окрім президента України завітали  посол США в Україні Марі Йованович, міністр оборони України Степан Полторак, начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко та інші гості.

Привітати військовослужбовців з професійним святом на Яворівський полігон завітав і голова Синодального управління військового духовенства (СУВД ) УПЦ Київського Патріархату митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан у супроводі свого першого заступника прот. Тараса Мельника, старшого військового священика Яворівського полігону прот. Назарія Дадака та військових священиків о. Андрія Феденьківа та о. Святослава Юрківа.

Після завершення офіційних привітань голова СУВД митрополит Іоан (Яременко) та військові священики Київського Патріархату здійснили освячення медико-санітарних автомобілів “Хаммер” та благословили військовослужбовців, в тому числі водіїв освячених автомобілів.

Насамкінець військові водії отримали з рук митрополита Іоана освячені іконки, щоб розмістити їх в нових медико-санітарних автомобілях.

Протягом 2016-2017 років США передали Збройним Силам України 45 медичних «Хаммерів». Автомобіль може перевозити до чотирьох поранених на ношах або до шести сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих.

Теги: