23 грудня відбулось новорічне дитяче свято «У гості до казки», організоване з благословення митрополита Київського Оуфрія благодійним проектом «Наша Лепта», що діє на базі парафії святителя Миколая Чудотворця УПЦ (МП) при 17-й лікарні міста Києва.

Святковий захід відвідали близько 200 хлопчиків та дівчаток з інтернатів, спеціалізованих шкіл столиці, а також діти з багатодітних родин та діти, що мають інвалідність.

Керівник благодійного проекту «Наша Лепта» протоієрей Володимир Косточка передав усім присутнім слова вітання з прийдешніми новорічними святами від предстоятеля УПЦ (МП).

В програмі святкового заходу працювала фотозона с улюбленими казковими героями, гості свята отримали насолоду від новорічної вистави за участю ростових ляльок, а також від перегляду повнометражної мультиплікаційної стрічки. Наприкінці свята усі отримали чудові подарунки, що лишаться на згадку про цей день.

Напередодні, 19 грудня, на запрошення Синодального відділу соціального служіння «Елеос-Україна» УПЦ Київського Патріархату, мистецької агенції «Територія А» та за сприяння Міністерства культури України на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря відбулося свято Миколая, на яке завітало понад 700 дітей із дитячих будинків, багатодітних родин, діти героїв Небесної сотні та українських захисників, працівників МНС, вихованці недільних шкіл Київської єпархії, переселенці із зон АТО. 


Для дітей виконали пісні Анжеліка Рудницька, Іларія, Наталка Карпа, Ігор Грохоцький, Наталія Яковенко, Марина Одольська та Олександр Павлік.

"Святий Миколай теж співав разом із дітками, розпитував про добрі справи та обдарував усіх малюків, які протягом 2017 року були чемними, чудовими подарунками. Натомість діти обіцяли і далі робити добрі справи і не забувати про тих, хто найбільше потребує допомоги. Разом із керівником «Елеос-Україна» протоієреєм Сергієм дітки вчили молитву до Святого Миколая", - пише сайт УПЦ КП.

В рамках заходу відома художниця, дружина протоієрея Сергія Дмитрієва Валерія провела майстер-клас із живопису.

Теги: