"Я дуже радий, що маю сьогодні можливість подякувати вам за вашу службу, а ваша служба – це боротьба зі злом. І Церква теж бореться з гріхом, очищає від гріха і тому у нас є спільний ворог – це зло" – сказав Патріарх.

У зустрічі також взяли участь патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній та заслужений журналіст України Юрій Дорошенко.

Митрополит Епіфаній у розмові торкнувся питання захисту законності, боротьби з корупцією та захисту прав і свобод людини й віруючих на території Київської області та зауважив, що останніми роками ситуація значно покращилася і тут також заслуга прокуратури.   

За заслуги перед Церквою, значний внесок в утвердження справедливості та законності в Україні, відстоюванні прав і свобод людини та громадян глава УПЦ КП нагородив прокурора Київської області, державного радника юстиції З класу Чібісова Дмитра Олеговича Орденом святого князя Володимира Великого III ступеня; першого заступника прокурора Київської області, старшого радника юстиції Грабця Ігора Несторовича Орденом святого архістратига Михаїла; заступника прокурора Київської області, старшого радника юстиції Бендика Ярослава Миколайовича Орденом святого архістратига Михаїла; заступника прокурора Київської області, старшого радника юстиції Мілевського Андрія Петровича Орденом святого архістратига Михаїла.

Після нагородження предстоятель Київського Патріархату наголосив на важливості діяльності Прокуратури й порівняв їхню владу із мечем про що й говорив апостол Павло в Посланні до римлян. "Прокуратура має велике значення – це меч, про який говорить апостол Павло, що влада не даремно носить меч. Хочеш не боятися влади, то роби добро, а якщо ти робиш зло, – бійся, бо вона носить меч, меч означає покарання" – сказав Патріарх Філарет.

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов подякував за високу оцінку діяльності представників Прокуратури та наголосив на важливості особистого внеску патріарха Філарета для духовного захисту українців. "Я хочу подякувати вам за ваші молитви, настанови, адже ваш особистий внесок для нас є значним, оскільки ви духовно захищаєте людей" – сказав Дмитро Олегович.

Під час зустрічі сторони торкнулися питання розвитку державно-церковних відносин та утворення в Україні єдиної помісної Православної Церкви.

Глава УПЦ КП зокрема зазначив: "Київський Патріархат є духовною основою української держави. Не було б Київського Патріархату – Путін був би в Україні".

Теги: