На прохання владики Марка (Грінчевського), єпископа Одеського і Балтського, звільнити його на спокій за станом здоров’я синодали ухвалили відповідне рішення і за погодженням владики Антонія, митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського, призначили єпископа Марка настоятелем парафії храму Різдва Христового смт Дунаївці Хмельницької області.    

На Одеську кафедру синодали ухвалили призначити ієромонаха Павла (Юристого), насельника Михайлівського Видубицького монастиря м. Києва, клірика Київської єпархії, після його архієрейської хіротонії.

Також на засіданні заслухали повторне прохання владики Даміана (Замараєва), архієпископа Херсонського і Таврійського, про звільнення його на спокій за станом здоров’я і віком. Синод ухвалив відповідне рішення і доручив Херсонській єпархії забезпечувати архієпископу Даміану (Замараєву) довічне грошове утримання.

Тимчасово керуючим Херсонською єпархією призначено владику Климента, архієпископа Сімферопольського і Кримського.

З нагоди відзначення 1030-ліття від часу хрещення Київської Руси-України ухвалено провести у м. Києві 27 і 28 липня 2018 р. загальноцерковні заходи, присвячені цьому святу, а саме – богослужіння 27 та 28 липня 2018 р. у Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва та хресний хід від Володимирського собору до пам’ятника святому рівноапостольному великому князю Київському Володимиру, де звершити молебень.

Для підготовки святкових заходів утворено Організаційний комітет.

Теги: