Цього дня відзначається 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.

На святковому заході були присутні президент України Петро Порошенко з дружиною, представники влади, дипломатичного корпусу та релігійних організацій України, зокрема глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій, якого супроводжували керуючий справами цієї конфесії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) та голова Інформаційно-просвітницького відділу архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент (Вечеря).

Учасники зібрання переглянули екранізовану історію становлення української незалежності у супроводі Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України та Національної академічної заслуженої хорової капели «Думка».

У своєму відеопривітанні з нагоди свята глава УГКЦ верховний архієпископ Святослав відзначив, що цей день є особливим в історії Батьківщини, бо згадується проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, тобто момент об’єднання в одну соборну незалежну Українську Державу.

«Я хочу побажати в День Соборності нашому українському народу відчуття єдності в тому, що ми обрали європейський шлях нашого розвитку!» — наголосив очільник греко-католиків.

Теги: